dimecres, de novembre 30, 2005

Un petit recull de les ultimes noticies que arriben de Belfast

la setmana passada vam tenir la visita d'un convidat il.lustre, S.S. el Dalai Lama. Dintre d'un cicle de contactes multiconfessionals per promoure la pau, el dialeg i la resolucio de conflictes via la meditacio, el Dalai va arribar a Belfast on durant tres dies va entrevistar-se amb liders politics locals. L'ultim dia de la seva visita va haver-hi un acte obert a la catedral de Santa Anna. Plena a vessar, amb mes d'un centenar de persones a la porta que no van poder entrar, l'atipic servei va incloure pregaries de diferents religions (Musulmana, bahai, sikh, budista, cristiana, jueva), i discursos del Dalai i del carismatic Rev. Freeman, una monjo benedicti angles que ha format grups cristians d'arreu del mon que mediten amb mantres aramees (??). I si, alla em veieu empes per la curiositat, i em trobo enmig d'aquesta especia de missa del bon rotllo que va durar hora i mitja de no entendre res, perque el so era nefast. El Dalai, molt maco, baixet i calb, va fer riure al personal, que el va aplaudir com si fos una rock star. Postmodernisme divi!

El mateix dia, a quarts de 7 de la tarda s'encenien oficialment els llums de Nadal. Un muntatge audiovisual a l'Ajuntament que semblava la Puerta del Sol inagurava la temporada de Nadal...i el Continental Market: un mercadillo al carrer on totes les parades porten especialitats culinaries del continent (europeu). Salsitxes austriaques, pizzes hungareses, formatges holandesos...i spanish paella! Un andalus casat amb una norirlandesa ha montat aquest negoci, que el porta per tota Britania venen 'authentic paella valenciana', ja que, com ell informa a la seva parada, 'although most of the people associate paella with seafood, the real paella valenciana doesn't have any', i aixi, en dues grans paelles cuinava al xup xup un sofregit que no tenia mala pinta, mentre a l'altre mante calent l'arros. (Com veieu, el meu interes nadalenc ha trobat un objectiu clar: nomes espero cobrar aquesta setmana per anar a comprar olives i camembert.)

El diumenge sere a Dublin, perque la Karme puja a veure'm, i a visitar pubs. La ruta esta per decidir, pero imagino que incloura el Metz, quin gran pub, i el Temple Bar, no?

Fins aviat!