dimarts, d’octubre 17, 2006

en un to més lleuger


No he penjat la foto per aconsegur nous lectors, I promise. Però ja va bé, per a relaxar el to funest de les meves darreres entrades, sense canviar de tema, però.
Seguim amb les investigacions.

U: descartem d'entrada la hipòtesi 'avaria': amb el software adequat (programes especialitzats a enganyar o saltar-se els filtres de bloqueig) hem pogut accedir a tot arreu.

Dos: em passen un article (que no penjo, no está el horno pa' bollos, però puc enviar-vos el link) que comenta abastament la situació del control de la xarxa a Xina. El que a mi m'ha sorprès, per principiant, és el pà de cada dia: legislació contradictòria; bloquejos permaments o temporals, d'acord a cojuntures polítiques o popularitat sobtada d'alguns sites 'delicats' (fòrums, opinió, invesigació, fotografia, etc); estratègies per a evitar el control governamental; connivència de grans empreses i servidors, etc, etc, etc.

Tres: un exemple més lleugeret (també de roba) dels canvis a Xina i les dificultats per expressar-los a la xarxa. La
Tang Jia Li és una ballarina que va publicar un llibre amb fotos d'ella mateixa nua. Es va convertir en una celebritat, i va entrar ràpidament al rànking de les dones més belles de Xina, pàgina curiosa que he trobat per casualitat i que serveix per contrastar criteris estètics (o sigui, pur interès sociològic...). La seva pàgina va córrer una sort complicada.