dimarts, de juny 26, 2007

ventosateràpia



No sé si algú té idea de que és això.








D'entre les tècniques de medicina xinesa, a banda de les més conegudes com l'acupuntura o el medicaments especials, n'hi ha d'altres encara més exòtiques. Avui us vull parlar de les ventosateràpia. Es tracta d'aplicar unes ampolletes, semblants als pots de vidre dels iogurts, a la pell. Abans, cal fer-hi el buit, cremant l'oxígen. Inmediatament, les ampolles s'arrapen a la pell del pacient pacient que nota com el xuclen amb força.
I com si de xuclets enormes es tractés, l'esquena et queda plena de blaus rodons i espectaculars,però gens dolorosos. El tractament és indicat per problemes respiratoris, tipus constipats o pulmonies, i també forts dolors musculars o artrítics.Aquí podeu veure el procés gràficament. I a sota, una petita mostra.




I resulta que vaig llevar-me fa uns dies amb una forta torticoli (atenció a la paraula!) que em va deixar clavat. Després de provar sistema occidental un parell de dies (llegeixis myolastan) sense èxit, vaig avenir-me a anar a massatge, tot i les recances. El massatge xinès no és un massatge de plaer; directament fa mal. Fins i tot m'ha sortit una dita que fa gràcia als xinesos perquè imita el seu estil, jugant amb les homofonies i els paralelismes: 按摩是折磨, ànmó shì zhémo, 'el massatge és tortura'.
Pensava que amb els muscles encarcarats encara seria més tortura que habitualment, però la massatgista va resultar saber què es feia, i tot i que mal me'n va fer, de mal (d'això es tracta), els resultats han estat molt bons.
I sí, a més a última hora va completar la feina amb les ventoses (báguàn, 拔罐). Confiant en la dona, que em deia que tenia l'element 'foc' molt alt i calia treure-me'n una mica (sense conyes...), i amb ganes de provar sensacions noves, vaig quedar-me estés amb quinze ventoses potents a l'esquena durant uns cinc minuts. El resultat, poques hores després, és la seguent fotografia:




Vist el resultat visual (molt més espectacular que la sensació física), m'he posat a beure molta aigua, que com potser veieu al gràfic de dalt, serveix per 'destruir' l'excès de 'foc'. El blaus van canviant de color, es tornen foscos i hi ha qui m'ha predit deliciosos tons groguencs i verdosos. Encara ens veure'm així per les platges de Premià...Torno dissabte vinent!!

4 comentaris:

la mirada ha dit...

Ai-uix!

Anònim ha dit...

Increible... tu i els teus experiments!
Molt petonets de la Laieta!

la mirada ha dit...

Hem engegat una proposta per convertir als premianencs i premianenques en dibuixos a l'estil MATT GROENING. A la web de THE SIMPSONS pots crear la teva caricatura (pots fer-ne varies) mitjançant unes plantilles molt fàcils d'utilitzar, després ens l'envies al mail premianencs@gmail.com amb el nom, cognom i professió (o quelcom amb que subtitular) i les anirem penjant a la nostra web. Ho expliquem AQUÍ. Apunteu-vos hi, només trigareu 15 minutets.

Anònim ha dit...

¿Te dije que el coreano me hizo las ventosas? La diferencia es que primero usó una especie de portaminas con una agujita que me iba clavando y así al ponerme la ventosa, que no estaba caliente, la sangre salía. La aguja le ahorraba calentar el cristal. No fue desagradable, pero tampoco lo contrario. Lo tuyo fue más escandaloso, eso sí.