divendres, de maig 11, 2007

Vicente Amigo a Beijing



Ahir, dins de l'any d'Espanya a Xina, va haver concert de Vicente Amigo al teatre Tianqiao de Beijing. Hi havia una nodrida representació dels espanyols de la ciutat, estudiants, profesors, premsa. El concert va ser molt bo, i els xinesos de la platea (no gaire nombrosos, però Déu ni do) deurien flipar amb la potència dels apludiements i amb el bis aconseguit.
A la platea vam conèixer l'Arken, líder del grup del mateix nom. A la regió nordoest de la Xina hi ha la província de Xinjiang, que limita amb el Kirguizistan, Kazakhstan, Tadjikistan, Afganistan i Pakistan (tants tan). Com a les ex-repúbliques soviètiques més orientals, hi convieuen molts grups ètnics diferents: uigurs, kazakhs, més la immigració interior dels han xinesos. A Beijing sovint hi ha concerts del que s'anomena flamenc del Xinjiang, un tipus de música barreja de ritmes àrabs, flamenc espanyol i tocs de latin, country, o el que toqui. Sovint sóna una mica a Gypsy Kings, altres a flamenc macarra dels 80s. El video següent no té pèrdua.


El tio és molt enrotllat i ja marxavem a sopar plagats quan algú va parlar de la porta del darrera, i és que els de l'Agencia Efe van organitzar una trobada amb foto entre els dos grups de flamenc. No va haver sopar al final, potser un altre dia.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei! Molts records des de Premià. Una abraçada i a veure quan tornes!!! jeje. Cuida't.

Miquel

Xavier ha dit...

hola guapo,
si tot va bé, al juliol, per festa major seré allà. ja hi ha ganes, la veritat. ens veiem

Anònim ha dit...

fins al juliol!!
un petó

Miquelet

Anònim ha dit...

MiqueL...
Quin MiqueL?¿¿¿¡¡!!?¡'¿'¿'(O_o)¡¡¿!