
dimecres, d’octubre 25, 2006
diumenge, d’octubre 22, 2006
dijous, d’octubre 19, 2006
Música - 音乐

La Jenny Wong té un blog amb les fotos del bar que més m'agrada de Beijing, so far.
I a més, pels que encara no ho sapigueu, els Poet in Process seran el teloners de Muse a la gira del sud d'Europa, França, Espanya i Portugal.

dimarts, d’octubre 17, 2006
en un to més lleuger

U: descartem d'entrada la hipòtesi 'avaria': amb el software adequat (programes especialitzats a enganyar o saltar-se els filtres de bloqueig) hem pogut accedir a tot arreu.
Dos: em passen un article (que no penjo, no está el horno pa' bollos, però puc enviar-vos el link) que comenta abastament la situació del control de la xarxa a Xina. El que a mi m'ha sorprès, per principiant, és el pà de cada dia: legislació contradictòria; bloquejos permaments o temporals, d'acord a cojuntures polítiques o popularitat sobtada d'alguns sites 'delicats' (fòrums, opinió, invesigació, fotografia, etc); estratègies per a evitar el control governamental; connivència de grans empreses i servidors, etc, etc, etc.
Tres: un exemple més lleugeret (també de roba) dels canvis a Xina i les dificultats per expressar-los a la xarxa. La Tang Jia Li és una ballarina que va publicar un llibre amb fotos d'ella mateixa nua. Es va convertir en una celebritat, i va entrar ràpidament al rànking de les dones més belles de Xina, pàgina curiosa que he trobat per casualitat i que serveix per contrastar criteris estètics (o sigui, pur interès sociològic...). La seva pàgina va córrer una sort complicada.
diumenge, d’octubre 15, 2006
Un informàtic ens ha dit que hi ha hagut un accident i que han de canviar el proxy(?), que en uns tres dies tot funcionarà amb normalitat. No, no és res polític.
Però pregunto (especialment als lectors iniciats en informàtica): és possible que una avaria sigui selectiva?
És normal que es pugui accedir a Yahoo o Gmail/Google, servidors amb qui el govern té acords (a canvi de censurar continguts, o fins i tot donar informació privada sobre usuaris de comptes, com va fer Yahoo) però no a Hotmail?
Com és que les meves pàgines habituals estan bloquejades però altres de similars no? Per què no puc llegir El País ni La Vanguardia però sí El Mundo, que mai obro? Per què no puc entrar a la UOC, on hi vaig cada dia, però sí a la UB, on no hi vaig mai?
En fi, potser ens estiguem posant una mica paranoics, però hi ha altres coses que realimenten aquest sentiment. He enviat un correu a alguns de vosaltres amb històries dels últims dies, coses una mica massa sensibles per penjar a una blog que rep frequents visites de servidors de 'seguretat nacional' (si algú no ho té i ho vol llegir, que ho digui).
Ara bé, continuo passant-m'ho bé . Oportunitats mil! Mostra fotogràfica:
divendres, d’octubre 13, 2006

zona d'escalada del campus. Una foto bonica però poc interessant potser. Crec que amb això expresso molt del que està passant. Intentaré ser més explícit en breu, però últimamament han passat coses de les que et recorden que aquest país, que es mou en un difícil equilibri entre la innocència més naif i la crueltat més inhumana, sovint s'inclina per la segona.
A més, d'ençà de la prova nuclear de Corea del Nord, hem tingut l'accès a internet restringit; vaja, que ens han bloquejat l'accès a les pàgines internacionals. Casualitat?
diumenge, d’octubre 08, 2006
爨底下





dilluns, d’octubre 02, 2006
diumenge, d’octubre 01, 2006
798

Un dels al·licients del 798 (el nom fa referència al número del carrer principal) és que les galeries ocupen les antigues naus de les fàbriques. Mostra del diàleg entre passat i present, entre el maoisme i l'avantguarda, són les consignes que romanen pintades a les parets. A sota hi podeu llegir: 'Mao Zedong és el sol roig del nostre cor'.
Encara queden restes de les antigues instal·lacions, canonades, maquinària, grues, etc. Les galeries al més pur estil Nova York o Londres coexisteixen amb la runa del passat industrial.
En Marcos 'interactúa' amb una instal·lació
Imatge de l'interior de la Galeria Tang, que acull escultura, vídeo creació, instal·lacions, pintura