dimarts, de juny 26, 2007

ventosateràpia



No sé si algú té idea de que és això.








D'entre les tècniques de medicina xinesa, a banda de les més conegudes com l'acupuntura o el medicaments especials, n'hi ha d'altres encara més exòtiques. Avui us vull parlar de les ventosateràpia. Es tracta d'aplicar unes ampolletes, semblants als pots de vidre dels iogurts, a la pell. Abans, cal fer-hi el buit, cremant l'oxígen. Inmediatament, les ampolles s'arrapen a la pell del pacient pacient que nota com el xuclen amb força.
I com si de xuclets enormes es tractés, l'esquena et queda plena de blaus rodons i espectaculars,però gens dolorosos. El tractament és indicat per problemes respiratoris, tipus constipats o pulmonies, i també forts dolors musculars o artrítics.Aquí podeu veure el procés gràficament. I a sota, una petita mostra.




I resulta que vaig llevar-me fa uns dies amb una forta torticoli (atenció a la paraula!) que em va deixar clavat. Després de provar sistema occidental un parell de dies (llegeixis myolastan) sense èxit, vaig avenir-me a anar a massatge, tot i les recances. El massatge xinès no és un massatge de plaer; directament fa mal. Fins i tot m'ha sortit una dita que fa gràcia als xinesos perquè imita el seu estil, jugant amb les homofonies i els paralelismes: 按摩是折磨, ànmó shì zhémo, 'el massatge és tortura'.
Pensava que amb els muscles encarcarats encara seria més tortura que habitualment, però la massatgista va resultar saber què es feia, i tot i que mal me'n va fer, de mal (d'això es tracta), els resultats han estat molt bons.
I sí, a més a última hora va completar la feina amb les ventoses (báguàn, 拔罐). Confiant en la dona, que em deia que tenia l'element 'foc' molt alt i calia treure-me'n una mica (sense conyes...), i amb ganes de provar sensacions noves, vaig quedar-me estés amb quinze ventoses potents a l'esquena durant uns cinc minuts. El resultat, poques hores després, és la seguent fotografia:




Vist el resultat visual (molt més espectacular que la sensació física), m'he posat a beure molta aigua, que com potser veieu al gràfic de dalt, serveix per 'destruir' l'excès de 'foc'. El blaus van canviant de color, es tornen foscos i hi ha qui m'ha predit deliciosos tons groguencs i verdosos. Encara ens veure'm així per les platges de Premià...Torno dissabte vinent!!

dilluns, de juny 25, 2007

Beijing la Nuit

Molt parlar de les terrasses pekineses i sense penjar cap foto. Doncs aquí hi ha una sel·lecció de fotos recents, a Wudaokou, 五道口.









pictures: Regina Martínez

diumenge, de juny 24, 2007

Crónicas autobombásticas




El Col·lectiu Autobombo es presenta a la xarxa amb una blog que pretén ser plataforma per la (auto)promoció dels seus membres. L'objectiu? Com el seu nom indica, autopromoció, autodifussió, autocrítica, autoria.


Llarga vida a l'autobombisme!

dijous, de juny 14, 2007



bueno, ja està bé de tanta notícia dolenta. El Barça, Sarkozy, i el que és més greu, l'11-M no va ser eta. La manipulació de Madrid és tremenda. Sembla que l'últim que les forces del mal han aconseguit és obligar a en Joan Ribet a tancar la seva blog. Ej que hay que ver...

diumenge, de juny 03, 2007


El darrer concert del grup, aquest dimecres, abans de que en Rubén marxi. Cartell, flyers, i presentació del disc...i a més a més, de tant en tant estudiem!