dimarts, de gener 02, 2007

el objeto a

Descobreixo avui el blog de la meva amiga V., el objeto a, on penja interessants posts sobre Xina, el xinès, i els connecta amb el psicoanàlisi, en especial Lacan. Em quedo amb una frase d'aquest darrer: 'Me he dado cuenta de algo: es posible que sea lacaniano porque estudié chino en otro tiempo..'

cap d'any #3



I per acabar, una foto des de la barra del YiGongYiShan, on vam aguantar estoicament fins quats de 6, per anar després a Tian an men (només 4 valents), on sí fotia una rasca tan brutal com gran és la plaça, i on hi havia una gentada, però no per celebrar el canvi d'any en hora espanyola, sinó per l'aixecament diari de la bandera xinesa.

cap d'any#2



Després ens vam acostar al lloc dels fets, i a un bar proper on vam descobrir musiqueta.

Cap d'any a Beijing





Segueixo amb la narració de les nostres festes a Xina, perquè si no hauria de parlar dels exàmens i no cal. Aquesta setmana en tenim un cada dia, i divendres s'acaba això, fins a finals de febrer (sí, són llargues les vacances xineses). I, fet i fet, tampoc no he estudiat gaire.
La nevada del dia 30 va continuar el 31, vam tenir un cap d'any ben blanc, i no tan fred com les fotos poden fer pensar. Primer, amb una 'festa' al departament d'espanyol de la universitat. Hi vaig anar amb la Maria, que és professora, i vam durar uns 23 minuts, perquè el concepte festa aquí...bé, no és ben bé igual. Els xinesos (òbviament, sense ni gota d'alcohol) jugaven a endevinar paraules, cantaven cançons, tocaven el violí. Després, vam acostar-nos a casa la Tyra i en Darío, a un restaurant musulmà ben ben cutre on ens van fer uns estofats impressionants...i on curiosament sí hi havia alcohol a dojo. Les campanades les vam seguir per la televisió de Beijing (una altra BTV). Retransmitien des de la propera Torre de la Campana. Van fer un compte enrere que més que els quarts semblava els de Cap Canyaveral. Quan es van posar a tocar la campana, van tocar uns 30...o sigui que, de nou, cadascú es va menjar el raïm com va voler i poder.